Hogyan készítsünk jobb fotókat az iPhone-nal?

  Az Apple egy videósorozatot készített az iPhone felhasználók számára, hogy jobban kihasználhassák a kamera lehetőségeit is.

  holding-iphone-6-at-coffee_0.jpg

  Azok számára akik nem tudják, hogyan lenne érdemes az iPhone kamerájával jó fotókat készíteni, az Apple készített pár videót segítségül.

  Az oktatóvideó-sorozatban az Apple bemutatja, hogyan készítsünk jól megkomponált, szép képeket az iPhone 7 kamerájával. A cég a legtöbb videót a saját Youtube csatornáján is közzétette, de nem az összeset, a teljes sorozatot csak a saját oldalukon nézhetjük meg: How to shoot on iPhone 7

  Néhány tipp teljesen egyértelmű, bármilyen fotózásnál felhasználható, főleg  kezdőknek szóló instrukciókat ad (pl. “Zoomolás helyett vidd közelebb a kamerát a tárgyhoz kb. 10 cm-re tőle”) de a legtöbb javaslat az iPhone hardverére is utal. Pl. megtudjuk, hogy miért kell a sárga dobozt követnünk exponálás előtt, vagy hogyan használhatjuk ki a legjobban a Portrait mode lehetőségeit.

  A videók egyébként meglepően széles témakört ölelnek fel: van bennük szó a hátulról megvilágított objektumok fotózásáról, a naplemente sziluett hatás eléréséről vagy az éjszakai fényekben készített portrékról.