GridGuide After Effects plug-in

  Automatikus layout készítés, módosítható shape layerek guide-hoz igazítható elemek - mert a motion design nem statikus!

  A Mamoworld Tools egy igazán hiánypótló plug-int készített az Adobe After Effects alkalmazáshoz: A GridGuide az általános design layout szabályokat követve a kompozíciók pontos és gyors felépítéséhez nyújt segítséget.

  Fő tulajdonságok:

  • Auto Layout - design ismeretek nélkül is látványos profi hatású kompozíciót készíthetünk. Ehhez csak annyit kell tenni, hogy nagyjából elhelyezzük a layereket oda ahol szeretnénk hogy legyenek, majd kiválasztjuk őket és ráklikkelünk az Auto Grid & Snap gombra. A GridGuide ekkor az alapvető design szabályok alkalmazásával beállítja a rétegek pozícióját és méretét egy olyan grid-nek megfelelően, ami az adott tartalomhoz legjobban illik.
  • Módosítható Shape Layer Guide-ok - mivel a motion design nem statikus. A GridGuide rácsok shape layereken alapulnak, ami azt jelenti hogy mozgathatjuk, forgathatjuk, átméretezhetjük, parent-child hierarchiába helyezhetjük és animálhatjuk őket úgy, mint bármilyen másik layer-t. Ne limitáld magad a statikus designba, ehelyett hagyd hogy a guide-ok kövessék a mozgásokat!
  • Az intuitív Alignment eszközök segítségével egymáshoz igazíthatjuk, méretezhetjük és nyújthatjuk a layereket. Ehhez csak klikkeljünk többször egy rétegre és hagyjuk hogy az egyikről a következő rácsvonalra ugorjon.  Természetesen az alignment grid forgó rácsokon is működik.
  • Natív, snappelő After Effect guide-ok: amennyiben interaktívan snappelő guide-okat szeretnénk használni, akkor a shape layert átalakíthatjuk natív After Effects Guide-á a Convert Grids to Guides gombbal (ehhez installált Photoshop szükséges). Az After Effectsben sokféleképpen hozhatunk létre rácsokat, de a GridGuide az egyetlen automatizálható megoldás az teljesen snappelő guide-ok létrehozásához.
  • Teljesen személyreszabható rácsok: a margók, a szélek, a vonalak színe, szélessége, stb. mind egyénileg állítható. A rácsok lehetnek korlátozott vagy végtelen kiterjedésűek, de az is beállítható, hogy csak vízszintes vagy függőleges vonalakoból álljanak.
  • Az egyedi vonalak és a célkeresztek még sokoldalúbb teszik a design-t, miközben az igazítás természetesen ezeken is működik

  A GridGuide 39 USD-ért megvásárolható az aescript weboldalán.

  Kompatibilis After Effects verziók:
  CC 2017, CC 2015.3, CC 2015, CC 2014, CC, CS6, CS5.5, CS5, CS4