Egy streetfood arculati terv a Király utcából

  Stílusok keverednek a DISTRIKT terveiben

  kep 01 nyito_110.jpg

   Hazánkban egy ideje már nagyban zajlik a „gasztro-forradalom”, ami többek között a streedfood helyek térhódításában is megnyilvánul. Habár az ételek esetében a választék egyre  szélesebb, a dizájn esetében már nehezebb megkülönböztetni egy-egy helyet. Valamiért úgy tűnik, hogy a streetfood esetben a dizájnerek vagy nem akarnak vagy nem tudnak újat mutatni, azonban ez szerencsére nem igaz a most bemutatandó projektre.

  A DISTRIKT streetfood bár számára tervezett arculatot egy fiatal magyar grafikus hölgy, Melher Dóra készítette. Maga a hely a food-porn és a hardcore amerikai ételek körére épülne, ezt szerették volna, ha a dizájnban is megjelenik.

  Az arculat elsősorban itt a mindenhez illeszkedő fekete és fehér színekre épül, azonban helyenként találkozunk egy-egy üde színfoltként ható csavarral is. Az egész koncepciónak tehát ami a pozitívuma, az egyben a negatív része is, hiszen ha a teljes arculatot nézzük, akkor hiányzik az a kollektív összhatás, szimbólum vagy összekötő erő, ami alapján egyértelműen felismerjük a helyet a többi hasonló arculattal rendelkező versenytárs között.

  Ezzel együtt az egyes részek igazán szépre sikerültek. A logó egyszerű és letisztult, a ecset-maszatolós dizájn is kifejezetten jól mutat, azonban kevésbé van összhangban a rendkívül színes „junkfood” fotókkal, a csokiszívvel és a szintén letisztult fekete étlappal.

  Dóra egyébként az Adobe teljes palettáját felvonultatta a tervezés során, hiszen a Lightroomban retusált fotók mellett a tervezést Illustratorban és Photoshopban végezte, a nyomdai termékek pedig természetesen InDesign-ban lettek véglegesen összerakva.

  A projekt bemutatóját lentebb görgetve végig nézhetitek, ha végig néztétek, írjátok meg a véleményeteket, kíváncsiak vagyunk rá!

  kep-02-tömör.jpg