Zseniális fotók a Sony World Photography Awards legjobbjai között

  Idén is erős a felhozatal a képek között

  kep 01 nyito_109.jpg

   

  A Sony World Photography Awards a világ egyik legnagyobb és legismertebb fotós pályázata, amely 10-10 kategóriában hirdet versenyt minden évben professzionális és amatőr fotósok számára. A kategóriáknál többek között megtalálunk portré, természet, építészet, koncepció -és sportfotókat is, az utóbbi évek tapasztalatai alapján mindegyikben több ezer fotóval találkozhatunk. Így aztán el lehet képzelni, hogy milyen nehéz díjat szerezni a pályázaton, ugyanakkor biztosak lehetünk benne, hogy a fotósok mindent megtesznek, hogy megnehezítsék a zsűri munkáját.

  Az idei évben is rengeteg lenyűgöző nevezővel találkozhatunk, amit a díj rangja mellett az is elősegít, hogy ellentétben több másik nagy fotós díjjal, a Sony World Photography Awards esetében a nevezés teljesen ingyenes. A kategóriák fődíja ezzel együtt 25-25.000 dollár értékű fotós felszerelés és egy-egy önálló kiállítás Londonban.

  Maga a nyertesek kihirdetése is Londonban zajlik majd április végén, a kiállítás pedig április 21. és május 7. között lesz látogatható, ahol párhuzamosan a világ jelenleg egyik legismertebb és legelismertebb fotósa, Martin Parr is saját kiállítást kap majd.

  A viadal weboldalán már megtekinthetők az idén listára került fotók kategóriák szerint. Mi is ezek közül válogattunk, a különböző kategóriákból. Ha tetszenek a képek, kattintsatok ide, és látogassatok el a Sony World Photography Awards weboldalára.

  A nevezett fotók esetében egyébként fontos kritérium, hogy csak a 2016 január 1. és december 31. között készült fotókat fogadják el, ezzel is inspirálva a fotósokat a munkára, illetve azt is biztosítva, hogy minden évben teljesen megújulhasson a képek felhozatala.

   

  kep 02_109.jpg

   

  kep 03_107.jpg

   

  kep 04_92.jpg

   

  kep 05_91.jpg

   

  kep 06_85.jpg

   

  kep 07_72.jpg

   

  kep 08_62.jpg