Reason 9.5 webinárium és bétatesztelés

  Regisztrált Reason 9 felhasználók még mindig csatlakozhatnak a teszteléshez.

  Már javában folyik a Reason 9.5 tesztelése, hiszen a hónap végén (2017. május 29-én) megjelenik a népszerű zenei stúdió alkalmazás egyik legforradalmibb frissítése.

  Az ajánlat továbbra is él: aki most vásárol Reason 9-et, vagy frissít erre a verzióra, azok számára a 9.5-ös frissítés ingyenes lesz!

  A Propellerheads az évek alatt jelentős mennyiségű kreatív zenei eszközt teremtett a Reason-ben, amelyek a zenei alkotás folyamatát sokkal intuitívebbé és egyben egyszerűbbé tették még olyan felhasználók számára is, akik nem rendelkeztek zenei előképzettséggel. Legjobb példák erre a legújabb Player kategóriájú eszközök, mint pl. a Dual Arpeggio, a Note Echo, vagy a Scales & Chords modulok amelyek egymással akár többszörösen kombinálva elképesztően jól hangzó komplett hangzásokat képesek előállítani. De a munkafolyamatok is úgy lettek kialakítva, hogy semmi se gátolja az útját az alkotásnak, elsősorban a zenészt és nem a technikát veszik alapul funkciók fejlesztésekor, aminek az eredménye egy az átlagosnál kreatívabb módon használható zenei program.

  A Reason platformnak azonban eddig egy állandó problémával kellett szembesülnie: a felhasználók többsége nem elégedett meg a Reason-ben található eszközkínálattal, szerették volna a kvázi zeneipari szabványos Steinberg VST formátumú, jól ismert és bevált hangszer és effekt plug-ineket is használni. A Reason azonban idáig zárt volt, csak a saját formátumú Rack Extension formátumú hangszereket és effekteket lehetett benne használni. Ennek a legnagyobb előnye a stabilitás volt - a Reason talán az egyik legstabilabban működő DAW alkalmazás.

  Azzal, hogy a Propellerheads a 9.5-ös verzióval gyakorlatilag megnyitotta a Reason platformot a szabványos VST plug-inek irányába, a fejlesztők szerint a stabilitás nem fog csökkenni, az általuk kifejlesztett VST Sandbox technológiának köszönhetően.

  Az új lehetőségek bemutatására tartottak néhány napja egy Live Stream-et aminek az archív verzióját megtekinthetünk alább:

  De a tesztelők is készítenek videókat, ahol már demonstrálják a hirtelen kinyílt “új világot”. Az alábbi videóban pl. Az egyik legprofibb VST hangszer, az Omnisphere virtuális hangszer és a Waves plug-inek együttműködését követhetjük a Reason 9.5-ben: