Pantone skálával megspékelt természetfotók

  Így találhatod meg a Pantone színeit a természetben

  kep 01 nyito_126.jpg

  A természet egyik legnagyobb csodája a színek végtelen kavalkádja, amelyeket szinte lehetetlen egyszerre lefedni, azonban egy olasz grafikus még is úgy gondolta, hogy megpróbálja ilyen módon feldobni korábban, utazásai során készült fotóit.

  A Pantone színskála a nyomdaipar és a grafika nélkülözhetetlen eszköze. Minden nyomdász és grafikus ismeri a "Pantone nyelvet", amely segít eligazodni a színek világában. Andrea Antoni, aki a magyarok számára megtévesztőnek tűnő neve ellenére nem hölgy, saját bevallása alapján mindig is nagyon kedvelte a Pantone skálákat, ha nem is azok elsődleges célja, hanem sokkal inkább a színekből fakadó vidámságuk miatt. Épp egy ilyen akadt a kezébe, amikor egy kifejezetten színes fotót nézegetett, majd eszébe jutott az ötlet, hogy mi lenne, ha a kettőt kombinálná.

  Andrea elővette korábban készült képeit, és elkezdte elemezni a rajtuk található színeket. A természet gyönyörű színárnyalatait persze lehetetlen reprodukálni, ő azonban még is megpróbálta az adott kép főbb színeit megkeresni a Pantone skálán, majd pedig a kezét a skálával együtt külön lefotózta, és Adobe Photoshop segítségével bevágta az eredeti kép alsó részére. Habár a kéz bemontírozása lehetne jobb is, összességében ez nem ront sokat a végeredményen, amelyek közül talán kiemelkednek azok a darabok, ahol egy-egy tükrözéssel még tovább bolondította az önmagában kevésbé érdekes fotókat.

  Az első ilyen képe kifejezetten nagy sikert aratott ismerősei körében, illetve saját magának is tetszett a végeredmény, így egyre több hasonló képet készített.

  A végeredmény egy igazán egyedinek mondható fotósorozat, amelyben a művészátlagosnak mondható fotókból alkot olyat, ami elgondolkodásra bírja az embert. A sorozat általunk válogatott darabjait megtekinthetitek lentebb görgetve, illetve ellátogathattok a Andrea Instagram oldalára is, ahol még több hasonló munkával találkozhattok.

  kep 02_121.jpg

  kep 03_120.jpg

  kep 04_110.jpg

  kep 05_105.jpg

  kep 06_92.jpg

  kep 07_80.jpg

  kep 08_68.jpg

  kep 09_50.jpg

  kep 10_38.jpg