Így lesz a Mona Lisából Van Gogh hipster barátnője

  Modern korba kerültek a leghíresebb festmények arcai

  kep 01 nyito_132.jpg

  Mi történik, ha a Mona Lisa megunja több száz éves ruháit, és inkább becseréli őket valami divatosabbra? Ehhez hasonló gondolatok fogalmazódhattak meg Shusaku Takaoka fejében is, amikor belekezdett képsorozatába, ahol a híres festmények arcait helyezi modern környezetbe, legyen szó a Vogue címlapjáról, a Ponyvaregény plakátjától vagy egy hétköznapi fotóról a metrón.

  Az elkészült képekből láthatjuk, hogy a japán grafikus kedvenc festője talán Van Gogh lehet, akinek önarcképe a legtöbb montázson megjelenik, azonban többek között találkozhatunk Jan Vermeer által megfestett szereplőkkel is, a Tejöntő asszony például kifejezetten jól mutat a Starbucks-ban. Aki valamennyire is ért az Adobe Photoshophoz, az láthatja, hogy az összemontázsolt képek mögött nincs túl komoly munka, azonban összességében mégis nagyon jól mutatnak, így is prezentálva az elvet, amely azt állítja, hogy egy jó ötlet már önmagában is fél siker.

  Takaoka azóta persze már többször is bizonyította tehetségét, illetve azt is, hogy folyamatosan fejlődik grafikai tudása, és tette mindezt úgy, hogy az összes eddigi sorozatánál megőrzött valamint abból az egyediségből, ami műveit jellemzi. Képei legtöbbször egyszerűek, azonban mégis meghökkentőre sikerednek, még akkor is, ha sokszor kevesebb mögöttes mondanivalóval rendelkeznek, mint azt első látásra gondolná az ember.

  Alább összegyűjtöttük nektek a festmények ismert arcait felhasználó sorozatának legtöbb darabját, de a japán grafikus többi munkájával is megismerkedhettek, ha ellátogattok a több mint 56.000 követővel rendelkező, shusaku1977 névre hallgató Instagram csatornájára.

   

  kep 02_126.jpg

  kep 03_125.jpg

  kep 04_116.jpg

  kep 05_110.jpg

  kep 06_97.jpg

  kep 07_86.jpg

  kep 08_72.jpg

  kep 09_52.jpg

  kep 10_40.jpg

  kep 11_25.jpg

  kep 12_14.jpg

  kep 13_12.jpg