Az Adobe végleg lekapcsolta a CS3 aktivációs szervereit

  Ahogy azt várni lehetett a szoftveróriás - a néhány évvel ezelőtt nagy felháborodást keltő, Creative Suite 2 szervereit érintő szerverleállításhoz hasonlóan - ezúttal is különösebb csinnadratta nélkül, lekapcsolta a Creative Suite 3 aktivációs szervereit.
   

  A 2006-os CS3 fontos mérfőldköve volt a cég történetének, ez volt az első hírmondója ugyanis annak a szoftver összeállításnak, amit ma Creative Cloud-ként ismerünk. Ebben teljesedett ki az előző évben felvásárolt Macromedia szoftvereinek beépítésével a csomag, itt jelent meg elöször az Adobe nevével fémjelezve a DreamWeaver, a Flash és a Fireworks is.

  Az elmúlt évtizedben a technológia trendek és a felhasználói igények alaposan megváltoztatták a szoftvergyűjteményt: a Fireworks fejlesztése abbamaradt, a Flash arculatot és nevet váltott ( Animate )  a Dreamweaver pedig sokszorosára dagadt. A csomag további elemei pedig időközben - minden versenytársat lekörözve - a design szektor nélkülözhetetlen és megkerűlhetlen eszközévé avatták a Creative Suitot. A Creative Cloud 2013-as megjelenésével pedig végérvényesen felkerült a korona a királyra.


  A már meglévő felhasználók a következő licence ellenőrzés után szembesülnek majd a visszafordíthatatlan helyzettel. A szoftver újratelepítése, esetleg a következő nagyobb windows frissítés után a felpattanó aktivációs ablakban már nem lesz aktív az aktiválást elvégző gomb.

  Az Adobe a jelenlegi CS3 felhasználóknak azt ajánlja, hogy térjenek át a szoftvercsomag jelenlegi változatára, ami azon túl, hogy sokkal modernebb alternatívát nyújt a majdnem 10 éves szoftverrel szemben, sokkal gördülékenyebben futtatható a korszerű hardvereken (és szoftvereken).

  Azok számára akik mégis a CS3 megtartása mellett döntenének, a cég ( online igénylés esetén, rövidesen ) egy speciális változatot biztosít, ami a hozzá tartozó egyedi szériaszámmal aktiváció nélkül telepíthető és használható.

   

  cs3illu.jpg