2020-ban végleg búcsúzik az Adobe Flash


Az Adobe bejelentette, hogy 2020-ban megszünteti a Flash böngészőmodul fejlesztését.


adobe flash_0.png

A Flash éveken keresztül nélkülözhetetlen webes technológia volt, de mostanra eljárt felette az idő. Steve Jobstól a Facebookon keresztül a gépe előtt szentségelő mezei felhasználóig egyre többen hangoztatták, hogy ideje lenne megszabadulni tőle.

Újabb lökést adott ennek, hogy az utóbbi pár évben egyre gyakrabban derült fény a Flash komoly sebezhetőségeire, ami komoly biztonsági kockázatot jelentett. A nagyobb böngészők és szolgáltatások fejlesztői fokozatosan elkezdték kivezetni a támogatását, és áttértek a modernebb HTML5-re.

A 2020-as dátum kijelölése azonban elég lassú reakcióidőnek tűnik, de így a Flash-t fejlesztő Adobe kellő időt hagy a technológiát még mindig aktívan használó szolgáltatásoknak is a váltásra.

A bejelentést számos nagy techcég fogadta nagy örömmel, köztük a Facebook is, annak ellenére, hogy platformjukon még mindig sok játékfejlesztő dolgozik Flash-sel. Nekik a cég segítséget ígért az átálláshoz. A Google, a Microsoft és a Mozilla is közölte, hogy folytatják a Flash már megkezdett kivezetését a böngészőikből.

(Index.hu)

Figyelem! A tartalom legalább 2 éve nem frissült! Előfordulhat, hogy a képek nem megfelelően jelennek meg.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram