Beépített Flash lesz a Chrome böngészőben


Teljesen átalakítaná az Adobe a böngészőpluginok kezelését, hogy azok biztonságosabbak legyenek, és stabilabban működjenek. A Flash pedig a Chrome böngésző részévé válik.


Szorosabban együttműködik a Google és az Adobe, és ennek köszönhetően a Chrome böngésző következő verzióiban gyárilag benne lesz a Flash Player. Magyarán a böngésző telepítése után nem kell rögtön még egy Flasht is telepíteni, az animált hirdetések, webes videolejátszók és más csilivili tartalmak rögtön megjelennek a brózerben.

A felhasználók kényelmét fokozza, hogy a frissítésekkel sem kell törődni, azokat ugyanis a böngésző magától letölti. Ezzel az Adobe jelentősen csökkentheti a biztonsági kockázatokat, hiszen a Chrome felhasználói mindig a Flash Player legfrissebb verzióját használják majd.

Az újítás a Chrome fejlesztői változatában már megjelent, és a beépített Flash természetesen letiltható. Bár a Google nem adott ki közleményt arról, hogy ez a bejelentés milyen hatással lesz a készülő Chrome OS operációs rendszerre, ezek után elég nagy az esélye, hogy abban is beépített Flash lesz.

Mindenhová beépülnek

Az Adobe nemcsak a Chrome böngészőbe szeretne jobban beépülni, hanem a Firefoxba is. Készítenek egy új programozási interfészt, amely segítségével bármilyen operációs rendszerre, bármilyen böngészőhöz lehet kiegészítőket gyártani. A cél az, hogy a pluginok szorosabban kapcsolódjanak a böngészőhöz, ami felgyorsítaná a működésüket, stabilabbá és biztonságosabbá válnának.

(Index - Tech)

Figyelem! A tartalom legalább 2 éve nem frissült! Előfordulhat, hogy a képek nem megfelelően jelennek meg.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram